Αλλαγή διακόσμησης σημαίνει…αλλαγή διάθεσης!

Αλλαγή διακόσμησης σημαίνει…αλλαγή διάθεσης!

 Μπαίνοντας πλέον σε κλίμα εορταστικό, οι αλλαγές στη διακόσμηση είναι σίγουρα μια ευχάριστη διαδικασία, που θα μας απασχολήσει δημιουργικά. Χριστουγεννιάτικα στολίδια, φωτάκια και πρωταγωνιστές, χρωματικοί συνδυασμοί, που θα ζεστάνουν το σπίτι, αλλά ίσως και θα φέρουν ένα χιονισμένο τοπίο στο σπίτι, για τους πιο τολμηρούς.

 

Ο στολισμός όμως, δεν παύει να είναι μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, με όλα τα κουτιά, τις αλλαγές και τις προσθήκες σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, που σίγουρα…κλέβει λίγη από τη μαγεία των Xριστουγέννων. Ποιές θα μπορούσαν να είναι άραγε, οι αλλαγές στη διακόσμηση, για ένα cozy, χειμωνιάτικο, αλλά και γιορτινό décor, που θα μπορεί να μας συνοδεύσει εύκολα και μετά τις γιορτές, χωρίς να πρέπει και πάλι να αποθηκευτεί;

 

 Ας τις δούμε μαζί..

 

Τα μαξιλάρια

 

Τα μαξιλάρια τα συναντάμε σε σχεδόν κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Από μικρά διακοσμητικά σε κάποιο καναπέ ή κρεβάτι, μέχρι και μεγάλες αναπαυτικές μαξιλάρες. Μια έξυπνη λύση είναι κατα τη χειμωνιάτικη περίοδο, είναι να επενδύσουμε σε χρωματικούς συνδυασμούς ζεστούς και πιο…χουχουλιάρικες υφές που θα ζεστάνουν τον περιβάλλοντα χώρο και με ελάχιστα φωτάκια ή στολίδια θα αποκτήσουν εορταστική διάθεση. Άλλωστε όλοι μας, θα περάσουμε μερικές κρύες μέρες των γιορτών, αγκαλιά με το αγαπημένο μας μαξιλάρι, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και μυρωδάτα ζεστά ροφήματα.

 

Τα χαλιά

 

Αναμνήσεις παιδικών χρόνων με παιχνίδι και τούμπες πάνω στο χαλί, το άνοιγμα των δώρων και τα περιτυλίγματα διάσπαρτα σε όλο το χαλί ή απλά η ζεστασιά σε κάθε βήμα μας. Τα χαλιά είναι άμεσα κομμάτι της καθημερινότητας μας στο σπίτι, γιατί λοιπόν να μην έχουν μια ζεστή γωνιά έτοιμη και για τις γιορτές; Με ανθεκτικά υφάσματα σε λεκέδες και πολυχρησία, ως σύμμαχό μας. Σίγουρα δε θα είναι συχνή η αλλαγή τους, αλλά χάρη στην ποικιλία διαστάσεων τους, μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική προσθήκη σε εορταστικούς στολισμούς αλλά γενικά στους χειμωνιάτικους μήνες, ειδικά αν συνδυαστούν και με τα ανάλογα μαξιλάρια, για ένα διαφορετικό χώρο χαλάρωσης.

 

Οι κουβέρτες

 

Χειμώνας = κουβέρτες. Οι διακοσμητικές κουβέρτες, μπορούν να συμπληρώσουν τη διακόσμηση, στους καθιστικούς σας χώρους αλλά και στα υπνοδωμάτια. Αποτελούν μια από τις πιο εύκολες λύσεις για ζεστασιά και ευχάριστο κλίμα. Σε πολλές χρωματικές ποικιλίες, διαστάσεις και υφές, δίνουν μια αίσθηση φιλοξενίας και θαλπωρής, για φιλικά και οικογενειακά μαζέματα. Αποθηκεύονται και πλένονται πανεύκολα και μας συντροφεύουν σε κάθε ώρα της ημέρας.

 

Σκαμπό & παλιές πολυθρόνες

 

Είναι σχεδόν μαγικό, το τι αλλαγές μπορούν να φέρουν μερικά μέτρα ύφασμα. Θυμάστε τα παλιά σας σκαμπό στην αποθήκη ή εκείνη την πολυθρόνα που τόσο αγαπούσατε, αλλά ο λεκές δεν έφυγε ποτέ; Η τέχνη του υφάσματος είναι δίπλα σας για να ντύσει παλιά και αγαπημένα έπιπλα και να δώσει μια νέα αύρα στο χώρο σας, με στυλ και ποιότητα που θα φέρει τη δική σας υπογραφή, αφού θα επιλέξετε πως θα θέλατε να μεταμορφωθούν απο ατελείωτες συλλογές υφασμάτων. Μια επιβλητική πολυθρόνα ή μερικά σκαμπό γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ίσως είναι αυτό που έλειπε από το σαλόνι σας και φυσικά…η απόλυτη έμπνευση για γιορτινές (και μη) φωτογραφίες.

 

Ριντό

 

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν η επιβλητική βασιλική οικογένεια των κουρτινών. Τα ριντό, εύκολα πρωταγωνιστούν σε κάθε δωμάτιο που στηθούν. Στο μυαλό σας μπορεί να έρθουν οι βαριές βελούδινες κουρτίνες ενός ανακτόρου, (και φυσικά λατρεύουμε βελούδο) αλλά η μεγάλη ποικιλία τους σε σχέδια και υφές, υπόσχεται να αναδείξει το χώρο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με το δικό σας προσωπικό στυλ. Υπέροχα υφάσματα σε συνδυασμό με τις κουρτίνες σας, σημαίνουν την αλλαγή των εποχών, και φυσικά ταιριάζουν απόλυτα με χριστουγεννιάτικες διακοσμητικά στολίδια και την ανάλογη διάθεση. Μια επιλογή statement για τη διακόσμηση σας κατά τους χειμερινούς μήνες, που μπορεί ανα πάσα στιγμή να αλλάξει και έρθουν στο προσκήνιο οι ανάλαφρες κουρτίνες σας,

Αυτές λοιπόν, ήταν μερικές από τις προτάσεις μας, για τις αλλαγές που θα αναδείξουν το χώρο σας, αποδίδοντας μια υπέροχη χειμωνιάτικη αλλά και εορταστική αύρα.  Στη Be.Home είμαστε δίπλα σας, να ακούσουμε τις ιδέες σας και να σας συμβουλεύσουμε, για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο κόσμος του υφάσματος σας περιμένει να τον εξερευνήσετε, σε ένα όμορφο και δημιουργικό ταξίδι και στις γιορτές.