Ο δεκάλογος της σωστής κουρτίνας

Ο δεκάλογος της σωστής κουρτίνας

Η Be Home είναι εδώ, για να σας καθοδηγήσει στην επιλόγη των κουρτινών και της διακόσμηση του χώρου σας.

    1. Μετράμε σωστά. Με ένα μέτρο και μετράμε το μήκος και το ύψος που επιθυμούμε να καλυφθεί από τις κουρτίνες μας. Το πλάτος του σημείου που θα καλυφθεί (παράθυρο, μπαλκονόπορτα κλπ) και υπολογίζουμε την αναλογία που επιθυμούμε. Καλό είναι να αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο, με μερικά εκατοστά παραπάνω, για πιο “γεμάτο” αποτέλεσμα. 

    2. Δεν κρεμάμε τις κουρτίνες μας υπερβολικά χαμηλά. Η σωστή τοποθέτηση του κουρτινόξυλου, όσο πιο ψηλά γίνεται, θα “ψηλώσει” αντοίστοιχα και το χώρο σας. Πάντα δίνουμε λίγο μέτρο παραπάνω ώστε να φαίνονται οι κουρτίνες μας πιο επιβλητικές.

    3. Προσέχουμε το φάρδος. Μπορεί να καλύψουμε το ζήτημα μήκους που είναι εξίσου σημαντικό, αλλα δε θέλουμε σίγουρα η κουρτίνα μας να φανεί “φτωχή” στο φάρδος της. Οπότε φροντιζουμε και σε αυτό το κομμάτι να μην είναι “τσίμα-τσίμα”.

    4. Δίνουμε βάση στις ραφές της κουρτίνας. Κάτι που πολλές φορές αγνοούμε και απλά επιλέγουμε τυφλά, αυτό που μας προτείνεται, είναι οι ραφές στην κουρτίνα μας. Πολλοί δε γνωρίζουν ότι υπάρχει μια τεράστια επιλογή ραψίματων και σχεδίων, που μπορούν να αναδείξουν, ακόμη περισσότερο την κουρτίνα μας.

    5. Ποιο ύφασμα είναι το κατάλληλο για την κουρτίνα μου; Άπειρες επιλογές και πληθώρα σχεδίων. Σίγουρα οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν είναι: θέλω κάτι ανάλαφρο ή πιο επιβλητικό, θέλω να πλένεται και να κρεμιέται εύκολα, θέλω σχέδια ή μια πιο απλή φιλοσοφία στο ύφασμα της κουρτίνας και τέλος τι budget μπορώ να διαθέσω.

    6. Αλλαγή εποχών. Κάθε εποχή έχει τα δικά της χρώματα και τη δική της αύρα. Σε περίπτωση που, οικονομικά δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αλλαγή κουρτινών χειμώνα- καλοκαίρι, καλό είναι να προτιμήσουμε διπλές κουρτίνες (διπλό κουρτινόξυλο), με μονόχρωμα, ανάλαφρα σχέδια και υφές εσωτερικά και πιο βαριά και σκούρα εξωτερικά (ριντό). Έτσι, τις πιο αίθριες περιόδους του χρόνου, τραβάμε τις “βαριές” κουρτίνες και επιτρέπουμε το αέρα και τη δροσιά να περάσει.

    7. Προσέχουμε τις εντάσεις στο χώρο μας. Μια κουρτίνα δε θέλουμε να “μπουκώσει” το δωμάτιο. Οι ισορροπίες βρίσκονται στους κατάλληλους συνδυασμούς υφών, μοτίβων και χρωμάτων. Επιβλητικά υφάσματα και υφές, πρέπει να στέκονται δίπλα σε πιο “ήπια” υφάσματα, για να υπάρχει αρμονία.

    8. Επίπεδο συσκότισης. Πολλοί άνθρωποι αγαπούν το σκοτάδι ή την περιορισμένη εισροή ηλίου στο χώρο τους, είτε αυτό είναι κατά τις πρωινές ώρες είτε κατα τις μεσημεριανές, που είναι και οι πιο ζεστές. Γι αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε, ότι μια κουρτίνα μπορεί να μας προσφέρει από ελαφριά/μερική έως και απόλυτη(blackout) συσκότιση. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση μπορούν να γίνουν υπέροχοι συνδυασμοί.

    9. Patterns και μοτίβα στην κουρτίνα. Έντονα, ιδιαίτερα και σε τεράστιες ποικιλίες. Πολύ αγαπημένα σε παιδικά δωμάτια ή σε χώρους που η κουρτίνα αποτελεί statement εσωτερικής διακόσμησης. Μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο και προτίμηση, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ στο χρυσό κανόνα των ισορροπιών στις χρωματικές εντάσεις του χώρου μας.

    10. Συμβουλευόμαστε τους ειδικούς. Μπορεί να έχουμε αποφασίσει για τη διακόσμηση του χώρου μας, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι έχουμε πάρει σωστές αποφάσεις. Η ομάδα της Be.Home βρίσκεται στη διάθεσή σας, με συμβουλές που μπορούν να συμβάλουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, που θα σας γλυτώσει από πιθανά λάθη και διορθώσεις.