Be.Home x Αντιμικροβιακά Υφάσματα

Be.Home x Αντιμικροβιακά Υφάσματα

Στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και γενικά στο χώρο της διακόσμησης και επίπλωσης, οι απαιτήσεις και η ζήτηση για εξηζητημένες λύσεις αυξάνονται διαρκώς. Από πάντα, η υγιεινή και το στυλ έπρεπε να συνυπάρχουν σε κοινόχρηστους και μη χώρους, ώστε να τηρούνται τα διεθνή υγειονομικά πρότυπα, ίσως όμως, η εφαρμογή αυτού του κανόνα, να είχε ελαφρώς παραμεληθεί . Πλέον, σε μια περίοδο που το φλέγον ζήτημα είναι τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, οποιουδήποτε κλάδου, οι αντιμικροβιακές ιδιότητες στα υφάσματα (πάσης φύσεως), έχουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο μπαίνοντας δυναμικά στην καθημερινότητα μας.

Τι θα πρέπει όμως να γνωρίζει κάποιος για τα συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά; Όσον αφορά τις ιδιαίτερες αυτές ιδιότητες στα υφάσματα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το υλικό είναι τέτοιο, ώστε να αποτρέπει την ανάπτυξη μικροοργανισμών, προστατεύοντάς το από βακτήρια και μύκητες, καθιστώντας το περιβάλλον του “αφιλόξενο”, προς τα μικρόβια. Επίσης μια ακόμη μεγάλη πρόκληση, είναι η εγγύηση για συνεχή απόδοση μετά από πολλαπλές πλύσεις και χρήση χρόνων. Πολύ σημαντική είναι η διευκρίνιση στο διαχωρισμό τους, καθώς ορισμένα υφάσματα κατασκευάζονται εξ αρχής με τέτοιες αντιβακτηριακές ιδιότητες και άλλα, μετά από ειδική επεξεργασία (κατόπιν παραγγελίας) μετατρέπονται σε αντιμικροβιακά.

Που μπορούμε να συναντήσουμε στο χώρο μας τέτοια υφάσματα, θα ρωτήσει κάποιος. Η απάντηση είναι παντού. Από τα μαξιλάρια ενός καναπέ, στο κάθισμα μιας τραπεζαρίας, στα κεφαλάρια από τα κρεβάτια ή και στα καθίσματα ενός μπαρ και τις ξαπλώστρες ή μαξιλάρες εξωτερικών χώρων. Ακόμη να τονίσουμε ότι και οι κουρτίνες και τα συστήματα σκίασης, δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα και σχεδιάζονται με υφάσματα ιδίων ακριβώς προδιαγραφών.

Η ομάδα της Delli Textile, είναι απόλυτα προετοιμασμένη και εφοδιασμένη για να καλύψει κάθε σχεδιαστική σας ανάγκη, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Σας παρέχουμε μια μεγάλη ποικιλία υφασμάτων με τις κατάλληλες υγειονομικές προδιαγραφές, με στόχο το συνδυασμό, υψηλής αισθητικής  και των απαραίτητων επιπέδων προστασίας για το χώρο σας.